Lahjaideat kevään ylioppilaille ja vinkit kesän juhlakauteen

lahjat vinkit


Kuva: Laura Piiroinen

Kevään juhlakausi on ihan pian kuumimmillaan ja halusin vinkata muutamia ihania ideoita valmistuvien ja ylioppilaiden lahjapaketteihin tai kevään ja kesän juhliin itselle. Korulahja on klassikko ja mikäpä sen parempaa, jos valmistuvan tai ylioppilaan lahjaan voi samalla paketoida suomalaista muotoilua ja laadukasta käsityötä, josta on iloa vuosiksi. Myös nuoren miehen ylioppilaslahjaksi tyylikäs lahjaidea voi olla koru: esimerkiksi kalvosinnapit tai solmioneula, jonka voi ottaa käyttöön tärkeissä tilanteissa ja juhlissa useina tulevina vuosina! 

Lahjapakettiin nuorelle valmistuvalle

Nuorten suosikkeja tuntuvat olevan pienet ja sirot korut. Tiesitkö, että SIRPALE-sarjan korut valmistetaan kaikki muiden töiden ylijäämäpaloista LIIAn pajalla? Siksi jokaikinen SIRPALE-koru on uniikki yksilö! Nämä pienet ja sirot korut ovat ihania arkeen ja juhlaan, siroa Sirpaletta voi kantaa kaulassa muistuttamassa tärkeästä päivästä vaikka koko ajan. Joku joskus totesi ihanasti: kuin elämän Sirpaleita, niitähän meillä kaikilla on. Elämä on täynnä rosoisempia vaiheita, särkeviä sirpaleita, mutta myös kauniimpaa ja kimaltelevaa. Ja jokainen elämän polku on erilainen ja jokaikinen meistä on ihan uniikki. Myös näitä teemoja kätkee Sirpale-sarjankin ajatusmaailma sisäänsä. 

Usein koruihin liittyykin muistoja jostain tärkeästä hetkestä, tärkeistä ihmisistä tai asioista. Ihana idea on myös tallentaa jokin itselle tärkeä ajatus tai pieni koodi koruun. Voit suunnitella ja tilata uniikin, hopeisen tekstikorun toivomallasi tekstillä. Näin lahja on taatusti uniikki ja erityisen tärkeä lahjansaajalle. Tilaukseen kannattaa varata jonkin verran aikaa, koska jokainen koru valmistetaan tilauksesta, juuri sinulle. Jos toimit nopeasti, ehdit kuitenkin tehdä tilauksen vielä valmistujaiskauteenkin! Myös rippilahjaksi tämä on aivan ihana idea! 

Uniikkeja tekstikoruja on mahdollista tulla tekemään myös itse workshopina. Tämä on myös ihana ja persoonallinen idea lahjaksi tai vaikkapa polttariporukalle. Workshopeja järjestetään Helsingissä touko-kesäkuussa 8.6.2019 saakka pop up -putiikillamme Kämp Galleriassa, juhannuksen jälkeen Hangossa tai sopimuksen mukaan Tammisaaressa LIIAn työhuoneella. Workshopia (tai muita koruhankintoja) varten voit tilata myös lahjakortin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää! 

Spesiaali lahja tärkeälle ihmiselle

Ja vielä haluan mainita yhden omankin ikisuosikkini lahjaksi. YHDESSÄ-riipus on ihana lahja rakkaalle, siskolle, ystävälle - tärkeälle ihmiselle! Se on saanut inspiraationsa ystävyydestä ja rakkaudesta. Korun lehdykät ovat kuin sydämen puolikkaat. Koru on kuitenkin saanut hyvin pelkistetyn ja ajattoman muodon. Pitkä riipus toimii tosi kivasti esimerkiksi pelkistetyn ja yksinkertaisen tunikan tai kesäisen mekon kaverina. 

YHDESSÄ-riipus on mahdollista personoida kaiverruksella. Ihana idea on kaivertaa koruun esimerkiksi tärkeät nimet tai nimikirjaimet. Näin tärkeitä ihmisiä voi ikään kuin kantaa korun kanssa mukanaan.

Kuva: Laura Piiroinen 

Korulahja valmistuvan, ylioppilaan tai rippilahjan paketissa on varsinainen klassikko. Jos lahja menee hiukan vieraammalle juhlijalle, etkä ole varma lahjansaajan tyylistä, kannattaa valita yksinkertaisen ajaton koru. Pelkistetty ja yksinkertainen koru on helppo yhdistää monenlaiseen tyyliin, asuun ja tilanteeseen. Ihania ideoita ovat HUURRE ja KUULAS-sarjojen korut. Jos et ole varma onko lahjansaajalla reiät korvissa, on kaulakoru aina turvallinen ja varma valinta, eikä myöskään oikeaa kokoa tarvitse pähkäillä. Sekä HUURRE että KUULAS korusarjoista löytyy koruja myös miehille!

 

Juhla-asu ja korut kesän juhliin

Jos taas etsit juhlakoruja itselle, esimerkiksi näyttävät korvikset tuovat ihanasti juhlavuutta yksinkertaiseenkin asuun. Tässä vähän korvakoruinspiraatiota juhlahumuun:

Kuvat: Laura Piiroinen

LEHDET-sarjan korut sopivat tähän kauteen ihan täydellisesti! Jokainen koru on myös uniikki yksilö, sillä korut tehdään käsityönä vapaasti niin, että jokainen lehtipari saa löytää oman, yksilöllisen muodon. Erityisesti näyttävämmät isot LEHDET-korvikset tuovat ihanaa juhlavuutta asuun.

Näyttävät HIMMELI-korvikset täydentävät asun ja tekevät yksinkertaisesta asusta juhlavan! VINKKI: Jos sinulla ei ole reikiä korvissa, mutta haluaisit silti silloin tällöin käyttää näyttäviä korviksia, tiedustele mahdolisuutta tilata HIMMELI-korvikset kilpseillä!

Jos taas kaipaat asuun väriä, uudesta MOODS-mallistosta löytyy kaksi ihanan hempeää ja kesäistä, herkullista sävyä. Puiset korvakorut on tehty saarnesta ja sävyinä on vaaleansininen sade tai kesäinen hempeän pinkki pirtelö. 

MOODS-sarjan korujen puuosat valmistuvat paikallisten puuseppien taitavissa käsissä. MOODS-koruja valmistetaan pienissä sarjoissa ja hyödynnetään verstaalta kulloinkin jo löytyvää materiaalia. Näin puun hieno eläväisyys tulee esiin ja korujen sävyt vaihtelevat aika-ajoin.

Ja jos korut ovat selvillä, mutta mekko vielä etsinnässä, tule piipahtamaan vaikkapa Kämp Gallerian pop up -putiikillamme, jossa The Maker Bazaar tarjoaa myös ihania ja uniikkeja vaatteita suomalaisilta ja singaporelaisilta suunnittelijoilta.

 

Vinkki kiireiselle lahjan etsijälle!

Jos lahjan hankinnan kanssa uhkaa tulla kiire, muistathan, että LIIAn verkkokaupasta voit valita myös valmiin lahjapaketoinnin ja tilata lahjan mukaan myös kivan kortin! Voit myös piipahtaa Kämp Gallerian putiikillamme ja jos kaipaat lahjan tai juhlakorujen valitsemisessa apua, ota ihmeessä yhteyttä, autan mielelläni!

Kämp Gallerian The Maker & LIIA Jewellery pop up on avoinna päivittäin 8.6.2019 seuraavasti:

Ma-Pe 10-19

La 10-17

Su 12-16

Löydät meidät Kämp Gallerian 1. kerroksesta, lähimpänä Aleksanterin kadun sisäänkäyntiä.

Myös verkkokauppa www.LIIA.fi palvelee 24 / 7  <3

P.S. Vielä extravinkki, jos haluat paketoida valmistuvan lahjaan jotain ihan uniikkia ja yksilöllistä: pop up -putiikiltamme löytyy LIIAn koruvalikoimista myös sellaisia uniikimpia yksilöitä, joita ei mallistosta muuten löydy, joten kannattaa käydä katsastamassa valikoimaa myös paikan päällä!


Vanhemmat postaukset Uudemmat postaukset