Yritys- & yrittäjäesittely: LIIA Jewellery / Laura Ikonen

Yrittäjä Yritys

LIIA Jewellery -korumallisto lanseerattiin keväällä 2017, kun yritys LIIA Design syntyi haaveesta toteuttaa itseään, tehdä mielekästä työtä ja tuottaa käsityönä kestäviä koruja, laadukkaista materiaaleista. LIIA toimii yhden naisen voimin Tammisaaressa, Suomen etelärannikolla. Jokainen LIIA Jewellery hopeakoru suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Tammisaaressa. Mallisto kasvaa pitkäjänteisesti suunnitellen, tavoitteena suunnitella aikaa kestäviä koruja, jotka sopivat arkeen ja juhlaan sekä säilyvät tyylikkäänä läpi sesonkien.

LIIAn toimintaa ohjaa ajatus: ajatonta muotoilua, vastuullisia valintoja ja käsintehtyä luksusta (lue lisää LIIAn arvoista täällä). Korut suunnitellaan kestämään aikaa ja niissä toistuu pelkistetty muotokieli, joka kestää vuosia - ei vain yhtä sesonkia. Työtavoissa ja materiaalivalinnoissa pyritään löytämään ratkaisuja, jotka ovat mahdollisimman hyviä ympäristön ja ihmisten kannalta, esimerkiksi materiaali koruihin tilataan 100 % kierrätettynä aina, kun se on mahdollista. Korut valmistetaan käsityönä, hyvin pitkälti perinteisin käsityömenetelmin eli tyypillisiä työkaluja ovat esimerkiksi saha ja viila. Myös teknologiaa ja sen tuomia mahdollisuuksia hyödynnetään 3D-mallinnusta käyttämällä. 

Käsityötä suomesta korut kultaseppä

LIIAn blogissa syvennytään näihin aiheisiin, kultaseppäyrittäjän arkeen, avataan korusuunnittelun ja korunteon vaiheita, materiaalivalintoja, pohditaan vastuullisuutta korualalla, tarjotaan koruinspiraatiota ja avataan tarinoita LIIAn korujen takaa sekä pureudutaan aiheisiin, joista sinä haluat kuulla lisää!

Yrittäjäesittely: Laura Ikonen, LIIA Jewellery

Ensimmäisenä LIIAn blogissa otetaan esittelyyn LIIAn yrittäjä Laura

LIIA Jewellery Laura Ikonen korusuunnittelija kultaseppä yrittäjä

Olen kolmekymppinen nykyisin tammisaarelainen korusuunnittelija, kultaseppä ja yrittäjä. Olen ehtinyt työskennellä aiemmin ihan toisella alalla ja asuin pitkään kaupungin sykkeessä Helsingissä. Kaipuu tehdä jotain luovaa sai minut hakeutumaan uudelleen opiskelemaan ja opiskelin kultaseppäartesaanin tutkinnon ruotsinkielisessä koulutuksessa Axxell -ammattikoulussa Tammisaaressa. Rauhallinen pikkukaupungin arki viehätti ja kaunis luonto ympärillä lumosi niin, etten enää kaivannut kaupungin vilskeeseen. Arki on jatkunut pikkukaupungissa ja työksi muodostunut luovan yrittäjän arki. 

LIIAn yrittäjänä työnkuvani on todella monipuolinen: suunnittelen kaikki LIIAn korut ja valmistan ne käsityönä. Teen myös ihan kaikkea muuta mitä yrityksen pyörittämiseen liittyy: markkinointia, verkkokaupan pyörittämistä, valokuvaamista, sisällöntuotantoa, asiakaspalvelua, myyntiä... Ja itseasiassa se onkin tässä työssä parasta! Nautin siitä, että saan tehdä kaikkea tätä! Ja mahtavaa tässä työssä ovat myös kohtaamiset teidän, asiakkaiden & LIIAn korujen käyttäjien, kanssa. On mieletöntä kuulla ja nähdä mihin LIIAn korut päätyvätkään. Korusta tulee aina vielä vähän merkityksellisempi, kun se pääsee käyttäjänsä ylle. Siihen liittyy ehkä muistoja tilanteesta, kun se on saatu. Ehkäpä se muistuttaa tärkeästä juhlapäivästä tai ainutlaatuisesta hetkestä. Tai ehkä se on tapa kantaa rakkaita mukanaan. On upeaa nähdä miten korut heräävät eloon ja niistä tulee tärkeitä kantajilleen. Jos LIIAn korulahjat ilahduttavat teitä, niin ilahduttaa myös yrittäjää jokainen tarina ihastuneesta korunomistajasta! 

Jos olet seurannut LIIAn somea, olet ehkä huomannut, että juttelen siellä tasaisesti yrittäjän arjen lomasta. Toivoisinkin kommunikoinnin minulta teille ja teiltä minulle olevan aina mutkatonta, rentoa ja lämminhenkistä. Yksi tärkeä arvo LIIAn toiminnassa onkin mutkaton ja sydämellinen palvelu. LIIAn korut valmistetaan minulta sinulle, joten "langan toisessa päässä" on aina ihminen. Siispä haluan kannustaa ottamaan yhteyttä aina, jos jokin asia askarruttaa, autan mielelläni!

Tervetuloa LIIAn blogiin seuraamaan kultaseppäyrittäjän arkea!

<3 LIIAn Laura

Täällä voit tutustua tarkemmin LIIA Jewellery mallistoon
 

Uudemmat postaukset