VASTUULLISUUS JA ARVOT

LIIAn toimintaa ohjaa ajatus: ajatonta muotoilua, vastuullisia valintoja ja käsintehtyä luksusta. 

 

Ajatonta muotoilua: LIIAn korut on suunniteltu kestämään aikaa - ei vain yhtä sesonkia. Muotokieli on pelkistettyä, mutta oivaltavaa. Jokaiseen koruun liittyy tarina tai jokin oivallus. Kantajalleen koruun liittyy usein tärkeitä muistoja ja tunteita. Ajatuksena onkin, että sitä voi kantaa mukanaan vuodesta toiseen.

 

Vastuullisia valintoja: Materiaalivalinnoissa ja työtavoissa pyritään löytämään ratkaisuja, jotka kuormittavat mahdollisimman vähän ympäristöä sekä ovat ystävällisiä ihmisille ja eläimille ympärillämme. Materiaalit ovat laadukkaita - laadukasta tuotetta voi huoltaa ja korjata, se kestää vuosia. Uusi materiaali tilataan aina mahdollisuuksien mukaan 100 % kierrätettynä ja kaikki oman pajan ylijäämämateriaali kierrätetään. Käytännössä uusi materiaali LIIAn pajalle tulee useimmiten englantilaiselta tavarantoimittajalta tuotteena, jonka he takaavat olevan 100 % kierrätettyä hopeaa. Tällaisena tulee esimerkiksi hopealevyä ja -lankaa, joista korua lähdetään työstämään eteen päin. Myös esimerkiksi ketjut tilataan pääasiassa samalta toimittajalta ja ne valmistetaan heidän tehtaallaan Englannissa. Osasta oman pajan ylijäämämateriaaleista syntyy SIRPALE-sarjan koruja, loput säästetään ja kierrätetään uudelleen. Myös työskentelyssä käytetään mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman mietoja ja turvallisia aineita ja työtapoja. Jos haluat kuulla lisää, kysy! Kerron mielelläni enemmän LIIAn tavasta työskennellä. Ota yhteyttä!

Lue täältä myös blogipostaus aiheesta vastuullisuus: 

LIIAn blogi: Vastuullisia valintoja - mitä se tarkoittaa?

 

Käsintehtyä luksusta: LIIAn korut valmistuvat käsityönä Tammisaaressa. Pääasiassa käytetään hyvin perinteisiä käsityötekniikoita - tyypillisimpiä työkaluja ovat saha ja viila. Jonkin verran hyödynnetään myös 3D-mallinnusta, jolla valmistetaan korulle valumuotti, jonka jälkeen koru valetaan hopeaan lähialueen yrittäjän, Kirkkonummelaisen koruvalimon, avustuksella. Sen jälkeen valu viimeistellään käsin LIIAn työhuoneella.