PUNOS-sarja

LIIA-Jewellery-Exclusive-collection-Plaza-Hotel-korvakorut-ja-kaulakoru-lähikuva2-450 PUNOS-sarjaPUNOS-korusarja on toteutettu yhteistyössä Radisson Blu Plaza Hotellin kanssa hotellin juhlavuotena sekä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.

”Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on merkityksellinen myös LIIAn yhteistyökumppanille Plaza Hotelille. Upean, historiallisen rakennuksen peruskivi on muurattu 5.12.1917, 100 vuotta sitten. Näiden kunniaksi suunnittelin PUNOS-korusarjan, joka juhlistaa Plazan historiaa, tuoden palan siitä raikkaana tähän päivään.

Suunnitellessani korua Plazan ja Suomen juhlavuodelle halusin tuoda esille Plazan hienoa historiaa, joka näkyy myös uskomattoman upeassa vanhassa rakennuksessa. Mieleeni jäi puuveistokset symbloleista, jotka kertovat rakennuksen kauppahistoriallisesta taustasta. Yksi näistä symboleista oli köysi. Se kuvaa mielestäni hienosti myös monipuolisuutta, yhteistyötä ja yhdessä tekemistä, jotka nekin liittyvät Plazaan ja myös suomalaisuuteen. Plaza Hotellilla on monta puolta: se on osa kansainvälistä hotelliketjua, toisaalta kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja osa suomalaista SOK:ta. Me suomalaiset olemme moniosaajia ja yhdessä tekemisessä on voimaa. Köyden erilaiset langat kuvaavat erilaisia ominaisuuksia, erilaisia ihmisiä, jotka yhdistyessään ovat entistä vahvempia. Kun kaksi erilaista lankaa punoo yhteen, on PUNOS vahvempi kuin langat yksin.” Laura Ikonen / korusuunnittelija & kultaseppä