Tietosuojaseloste

LIIA Design tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus informoida selkeällä tavalla rekisteröityjä. Tämä seloste täyttää informointivelvoitteen. Tietosuojaseloste on päivitetty 13.9.2018

1. Rekisterinpitäjä

LIIA Design (Y-tunnus: 2819475-9)

Trollbergintie 12
10650 Tammisaari

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

LIIA Design / Laura Ikonen
Trollbergintie 12
10650 Tammisaari
Puh: 041 451 3126
Sähköposti: laura@liia.fi

2. Rekisteröidyt

Rekisteri sisältää yhteystietoja asiakkailta, potentiaalisilta asiakkailta ja yrityksen tuotteista & palveluista kiinnostuneilta (esim. uutiskirjettä varten).

3. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Rekisterin pitämisen peruste:

  • Henkilötietoja käsitellään asiakassuhteen perusteella (esim. tehdyt tilaukset)
  • Henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella (esim. messuilla / tapahtumissa kerätty lista potentiaalisista, kiinnostuneista asiakkaista tai lista uutiskirjettä varten – pyydetty lupa markkinointiin)
Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin, jotka ovat seuraavat:

  • Tilausten toimittaminen ja asiakassuhteen hoitaminen
  • Palveluistamme kertominen

 4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Yhteystiedot

  • Nimi
  • Osoite
  • Sähköposti
  • Puhelinnumero
  • Yritysasiakkailta Y-tunnus

Asiakastiedot

  • tiedot ostetuista tuotteista / palveluista, sähköpostikeskustelut, palautteet yms.

Evästeet

Sivustolla käytetään evästeitä analysoidaksemme kävijätietoja ja näin parantaaksemme käyttökokemusta ja palvelua.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan selaimen muistiin. Eväste voidaan tallettaa selaimeen määräajaksi, tai se voidaan poistaa heti palveun käytön jälkeen.

Mikäli halutaan poistaa evästeita, sen voi tehdä selaimen kautta.

5. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen: laura@liia.fi

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:  www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti:

  • Asiakkaalta itseltään asiakassuhteen syntyessä (esim. tilauksen yhteydessä)
  • Asiakkaalta itseltään osoittaessaan mielenkiintoa yritystä ja sen palveluita kohtaan (esim. tapahtumissa / messuilla tai tilatessaan uutiskirjeen)

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei luovuteta markkinointitarkoituksiin LIIA Designin ulkopuolelle.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme säännönmukaisesti seuraavia palvelutarjoajia:

  • Google Docs tallenteet
  • WP-palvelu: wp-palvelu.fi
  • Mailchimp-sähköpostimarkkinointi ohjelma

 

8. Käsittelyn kesto

  • Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassuhteen hoitamisen kannalta on järkevää
  • Uutiskirjelistalta asiakas voi halutessaan poistua jokaisessa uutiskirjeessä olevaa linkkiä käyttäen

 

9. Henkilötietojen käsittelijät

Asiakasrekisteriä käsittelevät vain LIIA Designin työntekijät.

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Joissain tapauksissa henkilötietoja voi osittain käsitellä kolmas osapuoli (kuten kirjanpitäjä), jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella oleville ohjelmistoille:

  • Google Docs tallenteet
  • Mailchimp-sähköpostimarkkinointi ohjelma

Kun tietoja siirretään EU:n ja ETA:n ulkopuolelle, huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla.  Yhteistyökumppanit ovat sitoutuneita GDPR:n mukaisiin vaatimuksiin.

11.Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.